Proč to vařit? Je to zdravé (ryba a zelenina) a zaručeně po tom není hlad.
6 porcí
Ingredience:
- 5 velkých brambor, oškrábaných a nakrájených na větší kousky
- Sůl, čerstvě umletý černý pepř
- 2 vejce
- 2 vrchovaté hrsti čerstvého špenátu
- 1 nadrobno nakrájená větší cibule
- 1 mrkev (nadrobno nakrájená)
- Extra virgin olivový olej
- 250 ml smetany
- 2 vrchovaté hrsti nastrouhaného parmazánu nebo čedaru
- Šťáva z 1 citrónu
- 1 vrchovatá lžička anglické hořčice
- 1 vrchovatá hrst nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
- 500 g filé z tresky nakrájené na proužky
- Muškátový oříšek
Troubu vyhrát na 230° C
Uvařit brambory
Uvařit vejce natvrdo, nakrájet na čtvrtiny
Spařit špenát
Cibuli osmahnout s mrkví
Přidat smetanu, nechat přejít varem a odstavit
Přidat sýr, hořčici, petržel, citrónovou šťávu
Špenát, vejce a rybu do větší zapékací misky, promíchat, přelít omáčkou ze sýra
Brambory rozmačkat s trochou oliv.oleje, osolit, opepřit, dochutit muškátem, pak nasypat na rybu do zapékací misky
Zapékat půl hodiny
Podívat s čerstvým hráškem, nebo salátem nebo fazolemi.
VÝBORNÉ!
TIP!: výborně se k tomu hodí bílé víno, např. souvignon blanc.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.