Rybí koláč

Tenhle recept jsem poprvé viděla v televizi a hned další týden vyzkoušela. Je to značně pracné a pak i dost těžké jídlo. Ale po chuťové stránce je vynikající. Když komukoli řeknu, že mi chutná rybí koláč, všichni koukají vyděšeně. Když ho uvařím, nestačí se divit. Díky Jamie za tip:-).


Proč to vařit? Je to zdravé (ryba a zelenina) a zaručeně po tom není hlad.

6 porcí


Ingredience:
  • 5 velkých brambor, oškrábaných a nakrájených na větší kousky
  • Sůl, čerstvě umletý černý pepř
  • 2 vejce
  • 2 vrchovaté hrsti čerstvého špenátu
  • 1 nadrobno nakrájená větší cibule
  • 1 mrkev (nadrobno nakrájená)
  • Extra virgin olivový olej
  • 250 ml smetany
  • 2 vrchovaté hrsti nastrouhaného parmazánu nebo čedaru
  • Šťáva z 1 citrónu
  • 1 vrchovatá lžička anglické hořčice
  • 1 vrchovatá hrst nadrobno nakrájené čerstvé petrželky
  • 500 g filé z tresky nakrájené na proužky
  • Muškátový oříšek
Postup:
Troubu vyhrát na 230° C
Uvařit brambory
Uvařit vejce natvrdo, nakrájet na čtvrtiny
Spařit špenát

Cibuli osmahnout s mrkví
Přidat smetanu, nechat přejít varem a odstavit
Přidat sýr, hořčici, petržel, citrónovou šťávu

Špenát, vejce a rybu do větší zapékací misky, promíchat, přelít omáčkou ze sýra
Brambory rozmačkat s trochou oliv.oleje, osolit, opepřit, dochutit muškátem, pak nasypat na rybu do zapékací misky
Zapékat půl hodiny
Podívat s čerstvým hráškem, nebo salátem nebo fazolemi.
VÝBORNÉ!

TIP!: výborně se k tomu hodí bílé víno, např. souvignon blanc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.