Jahody marinované v balsamicovém octě

Poslední opsaný a neotestovaný podle Jamieho. Důvod, proč ho tu uvádím je stejný jako u receptu na fenykl. Připadá mi to originální a lákavé, a kdybych si ho sem nepřepsala, mohla bych na něj zapomenout. Doufám, že v Sydney bude hodně dobrých a čerstvých jahod a budu ho moct co nejdříve vyzkoušet, abych vám mohla podat zprávu.


Proč to vařit? Protože na první pohled je divné, nakládat jahody do octa. Možná i na první zakousnutí se to může zdát divné, ale ve skutečnosti je to dobrota. Překvapivá, nezdravá, ale vážně mňamózní. A nikdo nic takového nečeká.

4 porce

Ingredience:
2 – 3 košíčky jahod
5 lž. cukru
10 lž. balsamicového octa
1 vanilkový lusk (podélně rozkrojíme a použijeme pouze semínka)
400 g sýra mascarpone
4 – 5 lístků čerstvé máty nebo bazalky, najemno rozkrájené

Postup:
Jahody dát do misky, zasypat cukrem a zalít balsamicovým octem, promícháme a necháme cca 2 hod marinovat.

Vanilková semínka smícháme s mascarpone a přidáme cukr.
Na talíř dáme hromádku mascarpone a na to hrst marinovaných jahod. Posypeme kousíčky máty nebo bazalky.

1 komentář:

  1. Dezert byl naprosto uzasny, vyborna tecka nakonec za skvelou veceri! Dekujeme, pani kucharko! Bea

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.