Proč to vařit? Protože na první pohled je divné, nakládat jahody do octa. Možná i na první zakousnutí se to může zdát divné, ale ve skutečnosti je to dobrota. Překvapivá, nezdravá, ale vážně mňamózní. A nikdo nic takového nečeká.
4 porce
Ingredience:
2 – 3 košíčky jahod
5 lž. cukru
10 lž. balsamicového octa
1 vanilkový lusk (podélně rozkrojíme a použijeme pouze semínka)
400 g sýra mascarpone
4 – 5 lístků čerstvé máty nebo bazalky, najemno rozkrájené
Postup:
Jahody dát do misky, zasypat cukrem a zalít balsamicovým octem, promícháme a necháme cca 2 hod marinovat.
Vanilková semínka smícháme s mascarpone a přidáme cukr.
Na talíř dáme hromádku mascarpone a na to hrst marinovaných jahod. Posypeme kousíčky máty nebo bazalky.
Dezert byl naprosto uzasny, vyborna tecka nakonec za skvelou veceri! Dekujeme, pani kucharko! Bea
OdpovědětVymazat