Hamiltonovo kuře

Tenhle a další recept na kuře je opět převzatý z Jamieho kuchařky. Hamiltonovo kuře, jak já mu zkráceně říkám, je výborný recept, když chcete pozvat hosty. Nebudu to dál okecávat, ochutnejte sami.


Proč to vařit? Protože je to takový dobrý podzimní recept. Venku hřmí a po ulicích se prohání spadané listí a u vás doma to voní pečeným česnekem, bylinkama a horkým vínem. Pro takovou tu domácí pohodu :-)
4 porce

Ingredience:
  • 500 gr oloupaných vařených brambor nakrájených na kousky
  • Mořská sůl, čerstvě umletý černý pepř
  • 4 malá kuřata (čím menší, tím lepší)
  • 1 hrst čerstvé šalvěje, tymiánu nebo rozmarýnu
  • Extra virgin olivový olej
  • 12 stroužků česneku
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 3 dcl bílého vína
Postup:
Troubu a pekáč předehřejeme na 220° C
Vychladlé brambory osolit, opepřit s bylinkami, zakapat olivovým olejem, promíchat
Polovinou směsi naplnit kuřata
Vložit do horkého pekáče s česnekem, obložit bramborami, péct cca půl hodiny

Po půl hodině by kuřata měla být zlatavá, dáme na ně slaninu a pečeme ještě čtvrt hodiny
Kuřata vyndat z pekáče, nechat pět minut odležet
Z pekáče odstranit co možná všechen tuk, dát na sporák, nalít bílé víno, vaříme a z boků pekáče seškrabujeme napečenou šťávu, vařit cca 2 min (lze přidat i smetanu)

Podávat obložené čerstvým špenátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.