Proč to vařit? Protože je to takový dobrý podzimní recept. Venku hřmí a po ulicích se prohání spadané listí a u vás doma to voní pečeným česnekem, bylinkama a horkým vínem. Pro takovou tu domácí pohodu :-)
4 porce
Ingredience:
- 500 gr oloupaných vařených brambor nakrájených na kousky
- Mořská sůl, čerstvě umletý černý pepř
- 4 malá kuřata (čím menší, tím lepší)
- 1 hrst čerstvé šalvěje, tymiánu nebo rozmarýnu
- Extra virgin olivový olej
- 12 stroužků česneku
- 12 plátků anglické slaniny
- 3 dcl bílého vína
Postup:
Troubu a pekáč předehřejeme na 220° CVychladlé brambory osolit, opepřit s bylinkami, zakapat olivovým olejem, promíchat
Polovinou směsi naplnit kuřata
Vložit do horkého pekáče s česnekem, obložit bramborami, péct cca půl hodiny
Po půl hodině by kuřata měla být zlatavá, dáme na ně slaninu a pečeme ještě čtvrt hodiny
Kuřata vyndat z pekáče, nechat pět minut odležet
Z pekáče odstranit co možná všechen tuk, dát na sporák, nalít bílé víno, vaříme a z boků pekáče seškrabujeme napečenou šťávu, vařit cca 2 min (lze přidat i smetanu)
Podávat obložené čerstvým špenátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.