Hrníčková borůvková bublanina

Tak dlouho jsem hledala dokonalý recept, až jsem ho našla a zjistila, že je to ten, který už dávno znám.
Prostě jendoduchý, rychlý, spolehlivý, vhodný pro buchty s kakaovou polevou, stejně jako pro ovocná pokušení jako je tohle. Čím víc borůvek, tím lépe. 

Když potřebujete rychle a spolehlivě zpracovat ovoce.

Ingredience:
(na pekáček*)
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 balení prášku do pečiva
2 vejce
1/2 hrnku oleje na pečení
1 hrnek mléka
3 hrnky borůvek


na posypání:
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku cukru
1/4 hrnku Hery nakrájené na kostičky

Postup:
Smícháme suché ingredience, poté postupně vmícháme mléko, olej a vajíčka a nalijeme do něho vznikou směs.
Borůvky zlehka obalíme v troše mouky - budou mít po upečení lepší konzistenci - a rovnoměrně jimi posypeme těsto. Čím větší vrstva, tím lepší výsledek.
Nakonec důkladně rohou promneme Heru s cukrem a moukou, aby vznikla drobenka, kterou borůvky posypeme.

Pečeme cca 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C.


*obrázkem se nenechejte zmást, použila jsem ještě jednu nádobu.

Tip:
Zdravější variantu lze udělat smícháním 1,5 hrnku špaldové s půl hrnkem žitné mouky. Pekáček je lépe vzít větší, těsto bude hutnější a tak je lépe, aby byla jeho vrstva nižší. Ovocem nešetřit, jinak bude buchta suchá. Skvěle chutná s broskvemi.

1 komentář:

  1. Skvělé :-) jde to se vším. Nejen borůvky,ale i maliny,jahody,rybíz,meruňky,hroznové víno a dnes jsem zkusila i aronii. Když do těsta přidáte trochu vanilky, nebo kapku vanilinového aroma je to bomba :-)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.