Cuketová polévka paní K.



Vtipný a stručný recept na výtečnou cuketovou polévku od maminky Aničky, která tak dobře peče :-)
Recept uvádím přesně tak, jak mi byl předán spolu s ochutnávkou.

Proč to vařit? Je to rychlé a chutné. Cuketa ze zdravá a přidaná smetana výborně zasytí. Lze podávat v létě i studené.

eva: tak asi takhle: vezmi velkou cibuli a nechej zpěnit (nebo spěnit) prostě dej na olej, přidej česnek a kari a na kostičky nakrájenou velkou cuketu. dus, pustí šťávu (tedy cuketa), pak podlej a přidej kostku masoxu, ještě podlej (kdo že je podlej?!), podle toho, jak hustá má být (tedy polévka), rozmixuj a přidej kysanou smetanu (rovněž hustou), jez s osmaženou houskou (tři dny starou) - to je tedy hustý!!!

Ingredience: brambora není nutná, ale je dobrá.

Výsledek: chutná líp než vypadá. Dá se víc rozmixovat.

Doba přípravy: asi 30 min

Doba trvanlivosti: pár dní v lednici, týdny v mrazáku. Ale nejlépe sníst hnedka.

1 komentář:

  1. pozor pri vareni v AUS: sour cream je ztuhla hmota a je potreba naredit

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.