Patrika v 80tých letech pracovala s mojí mámou v knihovně. Už je to hodně dávno, tak si pamatuju jen ten její recept, výbornej a naprosto dietní dortík. Takové české socialistické tiramisu pro moderní pracující ženu. Kde by se taky tady tou dobou vzalo mascarpone, že?
Proč to vařit? Je to krásně kakaové a lehoučké a určitě se po tom netloustne. Nebo jenom malinko.
I have been cooking this this today after class at school with other student. It was real fun and the recipe is very simple. I also made a few pictures, you can see them below. I think they speak for themselves.
Why to cook it? Simple, light and effortless.
Poslední opsaný a neotestovaný podle Jamieho. Důvod, proč ho tu uvádím je stejný jako u receptu na fenykl. Připadá mi to originální a lákavé, a kdybych si ho sem nepřepsala, mohla bych na něj zapomenout. Doufám, že v Sydney bude hodně dobrých a čerstvých jahod a budu ho moct co nejdříve vyzkoušet, abych vám mohla podat zprávu.
Proč to vařit? Protože na první pohled je divné, nakládat jahody do octa. Možná i na první zakousnutí se to může zdát divné, ale ve skutečnosti je to dobrota. Překvapivá, nezdravá, ale vážně mňamózní. A nikdo nic takového nečeká.
Nejoblíbenější recept na pečené kuře. Mísí se v něm mnoho dobře se doplňujících chutí a až na ruce a misku zamatlané od másla je příprava velice snadná. Voní bylinkama, chutná trochu citrónově, rozpadá se na vidličce.
Proč to vařit? Protože je to exploze chutí a vůní!
Tenhle a další recept na kuře je opět převzatý z Jamieho kuchařky. Hamiltonovo kuře, jak já mu zkráceně říkám, je výborný recept, když chcete pozvat hosty. Nebudu to dál okecávat, ochutnejte sami.
Proč to vařit? Protože je to takový dobrý podzimní recept. Venku hřmí a po ulicích se prohání spadané listí a u vás doma to voní pečeným česnekem, bylinkama a horkým vínem. Pro takovou tu domácí pohodu :-)
Tenhle recept jsem poprvé viděla v televizi a hned další týden vyzkoušela. Je to značně pracné a pak i dost těžké jídlo. Ale po chuťové stránce je vynikající. Když komukoli řeknu, že mi chutná rybí koláč, všichni koukají vyděšeně. Když ho uvařím, nestačí se divit. Díky Jamie za tip:-).
Proč to vařit? Je to zdravé (ryba a zelenina) a zaručeně po tom není hlad.
6 porcí