Patrika v 80tých letech pracovala s mojí mámou v knihovně. Už je to hodně dávno, tak si pamatuju jen ten její recept, výbornej a naprosto dietní dortík. Takové české socialistické tiramisu pro moderní pracující ženu. Kde by se taky tady tou dobou vzalo mascarpone, že?
Proč to vařit? Je to krásně kakaové a lehoučké a určitě se po tom netloustne. Nebo jenom malinko.
Ingredience:
Balíček piškot (nejlepší jsou klasické opavia)
Instantní káva
Rodinné balení bílého jogurtu (může být i light i plnotučný)
Maliny
Postup:
V uvařené kávě namáčíme z lehka piškoty (aby výsledek nebyl moc rozpatlaný) a klademe je po dně misky. Jako další vrstu dáme bílý jogurt (tak aby pokryl všechny piškoty) a navrch nasypeme maliny. Toto vrstvení opakujeme tak dlouho, dokud máme ingredience.
Celý zákusek pak dáme vychladit přes noc do lednice a druhý den podáváme.
Doba přípravy:
Cca 10 min + noc na vychlazení.
Doba trvanlivosti:
jen se po tom zapráší a je to dobře, jinak by piškoty byly moc rozmočené a blemcavé.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.