Patričino české tiramisu z dob socialismu

Patrika v 80tých letech pracovala s mojí mámou v knihovně. Už je to hodně dávno, tak si pamatuju jen ten její recept, výbornej a naprosto dietní dortík. Takové české socialistické tiramisu pro moderní pracující ženu. Kde by se taky tady tou dobou vzalo mascarpone, že?


Proč to vařit? Je to krásně kakaové a lehoučké a určitě se po tom netloustne. Nebo jenom malinko.

Ingredience:
Balíček piškot (nejlepší jsou klasické opavia)
Instantní káva
Rodinné balení bílého jogurtu (může být i light i plnotučný)
Maliny

Postup:

V uvařené kávě namáčíme z lehka piškoty (aby výsledek nebyl moc rozpatlaný) a klademe je po dně misky. Jako další vrstu dáme bílý jogurt (tak aby pokryl všechny piškoty) a navrch nasypeme maliny. Toto vrstvení opakujeme tak dlouho, dokud máme ingredience.

Celý zákusek pak dáme vychladit přes noc do lednice a druhý den podáváme.

Tip: Lze použít i jiné ovoce, nebo maliny z kompotu, ale ty čerstvé jsou prostě nejlepší.

Doba přípravy:

Cca 10 min + noc na vychlazení.

Doba trvanlivosti:

jen se po tom zapráší a je to dobře, jinak by piškoty byly moc rozmočené a blemcavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.