Mix brambor a celeru - překvapivě delikátní.
Když se chcete rozmazlovat.
Ingredience:
1 akorát velká perlička
1 velký citrón
8 tenkých plátků prosciutta nebo parmské šunky
1 – 2 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
2 vrchovaté hrsti tymiánu
Sůl a čerstvě umletý černý pepř
125g změklého másla
1 kg brambor
1 velký, očištěný celer
2 dcl bílého vína
Postup:
Troubu a pekáč předehřejeme na 220° C
Citrón oškrábat a kůru nasekat na malé kousky, prosciutto nasekat na stejně velké kousky.
Citrónovou kůru a prosciutto smíchat v misce s česnekem, čerstvý tymián, osolit, opepřit, smíchat s máslem.
Směsí vyplnit prostor mezi kůži a masem.
Napůl rozkrojený citrón vložit do dutiny v perličce a dát do trouby.
Uvařit na kousky nakrájené brambory, rozmačkat na kaši. Můžete přidat i mléko a máslo a udělat klasickou bramborovou kaši.
Když se chcete rozmazlovat.
Ingredience:
1 akorát velká perlička
1 velký citrón
8 tenkých plátků prosciutta nebo parmské šunky
1 – 2 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
2 vrchovaté hrsti tymiánu
Sůl a čerstvě umletý černý pepř
125g změklého másla
1 kg brambor
1 velký, očištěný celer
2 dcl bílého vína
Postup:
Troubu a pekáč předehřejeme na 220° C
Citrón oškrábat a kůru nasekat na malé kousky, prosciutto nasekat na stejně velké kousky.
Citrónovou kůru a prosciutto smíchat v misce s česnekem, čerstvý tymián, osolit, opepřit, smíchat s máslem.
Směsí vyplnit prostor mezi kůži a masem.
Napůl rozkrojený citrón vložit do dutiny v perličce a dát do trouby.
Uvařit na kousky nakrájené brambory, rozmačkat na kaši. Můžete přidat i mléko a máslo a udělat klasickou bramborovou kaši.
Celer nakrájet cca na 2 cm kousky.
Cca po 45 min (podle toho, jak má perlička velké a pevné svaly) vyndat pekáč z trouby a okolo perličky nasypat celer.
Cca po 45 min (podle toho, jak má perlička velké a pevné svaly) vyndat pekáč z trouby a okolo perličky nasypat celer.
Celer smíchat s již vypečenou šťávou a péct ještě zhruba dalších 45 min, nebo dokud maso nepůjde od kosti.
Hotovou perličku nechat 10 min odstát, vyndat z pekáče celer a výpek povařit s vínem tak, aby na stěnách pekáče nezůstala žádná šťáva.
Hotovou perličku nechat 10 min odstát, vyndat z pekáče celer a výpek povařit s vínem tak, aby na stěnách pekáče nezůstala žádná šťáva.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.