Recept se na první pohled může zdát složitý, ale příprava je hračka. Jen pozor, nedoporučuju při dietě, protože se jedná o vydatný dezert.
Ingredience:
tabulka kvalitni čokolády na vaření (cca 150 g)
75 g másla
2 čerstvé žloutky
3 bílky
20 g moučkového cukru
na ozdobu: 2 kostičky bílé čokolády, prášek kakaa, lístky máty
Postup:
Čokoládu nalámeme na dílky a dáme do misky, kterou položíme do vodní lázně, aby se čokoláda roztekla.
Stejně tak postupujume (v jiném hrnci) s máslem.
Do rozpuštěné čokolády pomalu vmícháváme rozpuštěné máslo. Další máslo nepřidáváme, dokud se předchozí část nevsákne. Do čokoládového krému vmícháme i žloutky.
Bílky ušleháme na sníh, přidáme cukr a jemně vmícháváme čokoládovou směs.
Směs můžeme nyní nalít do hrníčků a dát vychladit, nebo necháme vychladit celé v misce asi 3 hodiny a pak vytvarujeme kousky, které ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a lístky máty.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.