Čokoládová pěna

Představte si jemnou čokoládu, lehoučkou a nadýchanou jako obláček, která se vám rozpouští smyslně na jazyku. Můžete jí připravit jako čokoládovou pěnu do hrníčků, nebo servírovat na talíři jako čokoládové kousky. A když se nikdo nedívá, dá se stejně tak dobře ujídat s misky. 

Recept se na první pohled může zdát složitý, ale příprava je hračka. Jen pozor, nedoporučuju při dietě, protože se jedná o vydatný dezert.
Ingredience:
tabulka kvalitni čokolády na vaření (cca 150 g)
75 g másla
2 čerstvé žloutky
3 bílky
20 g moučkového cukru

na ozdobu: 2 kostičky bílé čokolády, prášek kakaa, lístky máty

Postup:
Čokoládu nalámeme na dílky a dáme do misky, kterou položíme do vodní lázně, aby se čokoláda roztekla.
Stejně tak postupujume (v jiném hrnci) s máslem. 
Do rozpuštěné čokolády pomalu vmícháváme rozpuštěné máslo. Další máslo nepřidáváme, dokud se předchozí část nevsákne. Do čokoládového krému vmícháme i žloutky.
Bílky ušleháme na sníh, přidáme cukr a jemně vmícháváme čokoládovou směs. 
Směs můžeme nyní nalít do hrníčků a dát vychladit, nebo necháme vychladit celé v misce asi 3 hodiny a pak vytvarujeme kousky, které ozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou a lístky máty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.