Nejlepší pečený lilek

Lilek a cuketa, to jsou podle mě největší zeleninové delikatesy. Je spousta způsobů jak je připravit, já doporučuji tenhle zapečený lilek s tomatovou omáčkou a česnekem.

Pro všechny milovníky zeleniny.



Ingredience:
1 lilek
3 stroužky česneku
2 balení rajského pyré (po 150 g)
balení balkánského sýra
máslo na vymazaní formy

Postup:
Lilek nakrájíme na kolečka, každé kolečko posolíme a necháme asi 10 min "vypotit", aby lilek nebyl hořký.
Česnek nakrájíme na malé kousky a smícháme s rajským protlakem. Sýr nadrobíme na menší kousky. Lilek oplácheneme od soli.
Vymažeme formu na pečení máslem a na spodní vrstvu poklademe lilek. Dáme trochu rajské směsi, na to sýr a zase další vrstvu lilku. Tak pokračujeme, dokud nebude forma plná. Vrchní vrstvu necháme sýrovou.
Pečeme v troubě asi 30 min.

Tip:
Na vrstvu lilku můžeme přidat ještě vrstvu parmské šunky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.