Brambory po francouzsku

Brambory vařené ve slupce si zachovají nejvíc vitamínů. Malé brambory vařené ve slupce jsou hned hotové. Uvařit brambory není žádná práce a upéct je, to jde skoro samo. Pochutnání je tím pádem práci zcela neúměrné, je obrovské. Chuť raných brambor s bylinkami a dijonskou hořčicí, to je kombinace, které nikdo neodolá.

Když máte rádi trochu pikantní a provoněné jídlo.



Ingredience:
1 kg nových malých nových brambor
3 - 4 lžíce olivového oleje
2 lžičky dijonské hořčice
větvičku tymiánu (nebo rozmarýnu)
hrubozrná sůl
celý parmazán

Postup:
Brambory ve slupce uvaříme a necháme trochu prochladnout. Palcem promáčkneme každou bramboru, aby směs hořčice a oleje pěkně bramboru provoněla i uvnitř.
Pak horčici smícháme s olejem a směsí pokapeme brambory vyskládané na plech. Posypeme lístky tymiánu a solí s pepřem.
Pečeme v předehřáté troubě asi 20 min. Upečené posypeme kousky parmazánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.