Když čokolády není dost.
Ingredience:
100 g čokolády na vaření
125 g másla
350 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
3 vejce
špetka soli
125 g polohrubé mouky
na polevu:
cca 100 g másla
50 g čokolády
2 lžíce cukru
lžíce rumu
lžíce vody
Postup:
Čokoládu rozlámeme na kousky a necháme ji rozpustit ve vodní lázni.
Stejně tak necháme rozpustit máslo.
Když je čokoláda skoro tekutá, pomalu do ní vmícháváme máslo. Přidáváme postupně, dokud se máslo nevstřebá, nepřidáváme další. Osolíme.
Pak přimícháme cukr a vajíčka. Mícháme, dokud se cukr nezozpustí.
Nakonec vmícháme mouku a pečeme (ve vymazané a moukou vysypané pečící míse) na 180°C, cca 20 min.
Záleží na tom, jak je silná vrstva těsta v pečící míse.
Buchtu necháme vychladnout a mezitím připravíme polevu.
Poleva: máslo a vodu rozpustíme v kastrólku, nasypeme cukr a přidáme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nesmíchá. Pak přidáme rum a necháme ho také vstřebat.
Polevou potřeme upečenou buchtu.
Nakrájíme na kousky a servírujeme.
Tip:
Do těsta i na ozdobu navrchu můžeme použít vlašské ořechy, případně mandle.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.