Možná na vás byl kapustový superzdravý karbanátek až moc zdravý, klidně si dopřejete trochu cholesterolu z vajec, chlebík a pěknou dávku hořčice. Pro příznivce méně zdravého životního stylu přinášíme alternativu, která je ale pořád hodně zdravá.Kapusta totiž zůstává.
K pivku na terase, třeba k večeři.
Ingredience:
400 g libového hovězího masa
200 g růžičkové kapusty
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř
2 vejce
1/3 tvrdého rohlíku
olivový olej
žitný chleba
dijonská hořčice
pár listů salátu
rajče
Postup:
Kapustu uvaříme, necháme zchladnout. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
Maso, kapustu, cibuli i česnek dáme do strojku na maso. Nakonec dáme kus rohlíku. Nejen, že ho můžeme použít na zahuštění směsi místo mouky, ale taky se jím dobře vyčistí robot, ve kterém maso meleme. A nehrozí, že jako já budete prošťouchávat robota kvrdlíkem a z masa pak vybírat třísky :-)
Přidáme sůl, pepř, vejce. Vše důkladně promícháme a osmahneme na pánvi.
Chleba můžeme trochu ohřát na pánvičce po karbanátcích, pěkně aspoň z jedné strany, aby načichnul vůni masa. Lehce pomázneme dijonskou hořčicí, dáme plátek salátu, na to maso a nakonec třbea rajčátko a přiklopíme druhou půlkou chleba.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.