Napůl čokoládové sušenky

Moje nové vánoční motto je: když cukroví, tak od odborníka. Na druhou stranu mi přišla škoda, kdybych nevyzkoušela něco nového, ač Kuličky Magiky Von Čáry nikdy neopustím. Strříkané sušenky vypadaly velmi snadno, dokud jsem nezjistila, že cukrářský sáček který mám doma není úplně vhodný (byl moc malý). 

Pokud se chcete pobavit, zjistit, jaké asi je vyrábět jitrnice a baví vás namáčet cokoli v čokoládě, je tohle recept pro vás. Ideální pro pečení s dětmi.


Ingredience:
180 g másla
60 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
2 vejce
250 g mouky (doporučená je hladká, pro větší zábavu může být i celozrnná jemně mletá*)

Na ozdobu doporučuji koupit čokoládovou polevu v sáčku, nebo čokoládu na vaření a postupovat podle návodu. Další alternativou je smíchat kousky čokolády, která člověku zbyla doma s trochou másla, cukru a rumu.

Postup:
Moučkový a vanilkový cukr smícháme s rozehřátým máslem. Cílem je vytvořit jakousi pěnu. Vajíčka utřeme a jemně vmícháme do směsi s máslem. Mouku prosijeme a smícháme s pěnou, nějak jemně, aby se nepokazila konzistence.

Nachystáme plech, položíme na něj pečící papír. Těstem naplníme cukrářský sáček a podle zručnosti a trpělivosti tvoříme tvary. 

Pečeme v troubě na 180°C asi 15 minut.

Sušenky poté nechám vychladnout a máčíme je v čokoládě podle fantazie. 



* Zábava spočívá v tom, že při použití celozrnné mouky těsto dostane trochu jinou barvu a konzistenci. Po naplnění cukrářského pytlíku má člověk pocit, jako by vyráběl jitrnice, než cukroví. Ale kdo říká, že  při pečení nemůže být sranda?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.