Právě jsem se dočetla, že pórek podporuje chuť k jídlu, činnost zažívacích orgánů a ledvin. Což je s nadcházející zimou skvělá zpráva. Tak hurá na polívku.
Tahle je bez masa, takže odpadá starost kde sehnat nějakou farmářskou drůbež, je bez smetany, takže vhodná i pro ty kterým nedělá dobře laktóza a jelikož je hustá a není třeba ji jíst s chlebem, tak se hodí i pro bezlepkovou dietu. Když jí vaříte kotel, tak vydrží dlouho v mrazáku. Super se hodí po vánočních hodech.
Ingredience:
1 cibule
3 stružky česneku
1 mrkev
1 petržel
1 větší brambora
celý velký pórek
Lžíce másla
Sůl
Celý pepř (tak 7 kliček)
Nové koření (tak 5 kuliček)
Postup:
Cibuli nakrájíme na malé kousky, mrkev oškrábeme a půlku nastrouháme na struhadle, to samé s petrželí. V hrnci rozehřejeme trochu másla a když se roztéká, přidáme zeleninu a koření. Zlehka osmahneme, dolijeme vroucí vodu, povaříme a pak přidáme omytou, oloupanou a na kousky nakrájenou zbývající zeleninu.
Vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny, můžeme dochutit dalším kořením.
Tahle je bez masa, takže odpadá starost kde sehnat nějakou farmářskou drůbež, je bez smetany, takže vhodná i pro ty kterým nedělá dobře laktóza a jelikož je hustá a není třeba ji jíst s chlebem, tak se hodí i pro bezlepkovou dietu. Když jí vaříte kotel, tak vydrží dlouho v mrazáku. Super se hodí po vánočních hodech.
Ingredience:
1 cibule
3 stružky česneku
1 mrkev
1 petržel
1 větší brambora
celý velký pórek
Lžíce másla
Sůl
Celý pepř (tak 7 kliček)
Nové koření (tak 5 kuliček)
Postup:
Cibuli nakrájíme na malé kousky, mrkev oškrábeme a půlku nastrouháme na struhadle, to samé s petrželí. V hrnci rozehřejeme trochu másla a když se roztéká, přidáme zeleninu a koření. Zlehka osmahneme, dolijeme vroucí vodu, povaříme a pak přidáme omytou, oloupanou a na kousky nakrájenou zbývající zeleninu.
Vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny, můžeme dochutit dalším kořením.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.