Proč to vařit? Tenhle recept umírní extra výraznou chuť kance. A další důvod, dovolím si citovat svého kamaráda Boba: "a.) kanec je královské jídlo! b.) indiáni věřili, že kančí maso zlpšuje přesnost střelby z luku!"
4 – 6 osob
Ingredience:
cca 1 kg masa z divočáka

1 – 2 menší cibule
2 – 3 mrkve
2 – 3 petržele (nebo půlka menšího celeru)
4 větvičky čerstvého tymiánu
3 větvičky šalvěje
Olivový olej (lze použít dochucený např. tymiánem)
cca 6 plátků slaniny
cca 6 – 8 ks brambor
Čerstvě rozdrcený černý pepř
Půlka citrónu
Sůl
Sladká paprika
Postup:
Česnek nakrájíme na kostičky a prošpikujeme jím umyté maso. Koření smícháme s olivovým olejem a citrónovou šťávou a maso jím důkladně potřeme, aby se vsákla chuť do masa.
Nakrájíme na kousky cibuli, obložíme jí maso a pak vše obalíme plátky slaniny.
Necháme marinovat přes noc.

Pečeme asi 2 hodiny. Po dvou hodinách přidáme na tenká kolečka nakrájené brambory, promísíme je se šťávou a pečeme ještě asi hodinu, dokud vše nezměkne.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.