Promazávané cukroví pro amatéry

Původně jsem chtěla dělat velmi sofistikované, křehoučké a krásné cukroví, ale ukázalo se, že to nebude moje silná stránka, nevím, jak se co správně jmenuje a v kuchařce zapadané prachem (jak ji léta nikdo nepoužíval) jsem nenašla obrázky. Takže jsem recept na jakési dortíčky upravila a vzešly z toho promazávaná srdíčka - jedné vykrajovátko správného tvaru. Další poznatek - na cukroví se celozrnná mouka moc nehodí.

Když nemáte trpělivost ani ambice :)



Ingredience:
200 g bio pšeničné mouky jemně mleté
70 g cukru krystal
lžíce kakaa
nastrouhaná kůra z půlky citrónu
vanilkový cukr
1/2 lžičky skořice
2 lžíce rozdrcených plátkových mandlí
1 vejce

Na promazání
Ideálně rybízová marmeláda, ale použít jde i ta z kiwi.

Postup:
Smícháme všechny ingredience na a důkladně propracujeme, aby z těsta vznikla jednolitá směs. Poté necháme v lednici asi 20 minut odpočinout.
Odpočaté těsto vyválíme a vykrajujeme srdíčka, která pečeme asi 10 min na 200°C na pečícím papíře. Upečená klečka necháme zchladnout.

Srdíčka promažeme, nebo pomáčíme v čokoládě, případně můžeme ozdobit polevou z bílků a tvářit se, že máme perníčky.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.