Jednoduchý, rychlý a lehce nezdravý předpis na tradiční španělské jídlo. Jarní verze spočívá v tom, že přidáme čerstvé bylinky, například kopřivy, které zbyly po přípravě velikonoční nádivky.
K večeři nebo na svačinu, dá se podávat studené nebo za tepla, vzít na piknik nebo připravit jako rychlou večeři pro děti.
Ingredience:
750 g brambor
4 - 6 vajec
hrst kopřiv
půl cibulky
2 lžíce másla
sůl
pepř
Postup:
Uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout a pak nakrájíme na kolečka.
Cibulku nakrájíme na kousky a lehce osmahneme.
Do spodku pánve dáme máslo a pak spodek poklademe vrstvou brambor. Další vrstvou jsou nasekané kopřivy smíchané s cibulkou, další vrstva brambory. Takto pokračujeme, dokud není pánev plná.
Vajíčka smícháme se solí a pepřem a zalijeme jimy brambory.
Pánev dáme na plotnu a pečeme tak dlouho, dokud vajíčko neztuhne. Omeletu můžeme pomocí talíře otočit, aby byla dobře propečená z obou stran.
Tip:
Do směsi lze přidat i nastrouhaný sýr.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.