Rýže s hráškem

Nesčetněkrát jsem slyšela, že rýže s hráškem je zdravá a dobrá. Že ji jedí kulturisté nebo lidé, kteří chtějí jíst lehká, zdravá jídla a vytvořit si dobrý základ pro trénink. Proto jsem k tomuhle jídlu měla dlouho neoprávněné předsudky. Když jsem ho otestovala a trochu doplnila něčím nezdravým, ukázalo se, že je to bezva oběd (nebo véča), které je hotová za pár minut a stojí sotva pár korun.

Karbohydráty obsažené v rýži jsou super když zrovna trénujete, pokrm neobsahuje žádné tuky, takže se hodí i při případné dietě. 




Ingredience:
sklenička rýže (jasmínová, indiánská, natural)
2 skleničky vody
sůl
půlka cibule
konzerva hrášku (doporučuji Bonduelle)
lžíce tatarky
strouhaný sýr (pokud vám chutná)

Postup:
Rýži propereme ve vlažné vodě a vaříme ve dvojnásobném množství vody, než kolik je rýže. Případně zvolíme postup uvedený na obale. Vodu osolíme a k rýži můžeme přidat půlku cibule. Zlepší to pak celkově chuť a konzistenci jídla.
Když je rýže skoro hotová, přidáme celý obsah plechovky s hráškem a počkáme, dokud se nevyvaří všechna voda. Tím docílíme prohřátí hrášku a nasosání hráškové chuti celým jídlem.
Můžeme podávat takto na lehko, nebo lze dochutit lžící tatarské omáčky, která jídlu dodá víc chuti. Poyp sýrem je dobrovolný :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.