V mrazáku zbylo ještě pár kousků domácího jehněčího. Způsobů, jak zpracovat takové křehké maso je několik a ráda bych vám je postupně všechny představila. Poslední ozkoušený recept byl původně určený na vepřové, ale trochu jsem ho upravila a hodovníci nechali vyblízané talíře.
Přiznávám, trochu to trvá, výsledek ale určitě stojí za to.
Může se podávat jen tak s chlebem, salátem a pokud máte hlad, šalvějové brambory se hodí taky. A chuť bylinek se výborně doplňuje.
Lehká večeře pro všechny milovníky masa. Exploze chutí. Křehkost rozplývající se na jazyku.
Ingredience:
použité v tomto receptu (pro cca 5 lidí)
Jehněčí hřbet
1 balení anglické slaniny
1/2 česneku
1 balení rozmarýnu (cca 7 větviček)
1 balení cherry rajčátek
2 menší cukety
2 lž. másla
sůl
pepř
Postup:
Z masa odstraníme blány.
V pekáčku ho z obou stran rychle osmahneme, aby se zatáhlo a při pečení nepustilo šťávu a nevyschlo.
Poté ho obalíme v rozmarýnu a anglické slanině (na maso položíme rozmarýn, přikryjeme slaninou).
Přidáme česnek.
Dáme do rozehřáté trouby na mírnější teplotu (pod půl kolečka v plynové troubě), podlijeme vodou (nebo vývarem) a pečeme asi hodinku. Za hodinu přidáme na kolečka nakrájenou cuketu a na půlky nakrájená rajčata.
Pečeme cca další hodinu až hodinu a půl.
Podáváme s dobrým vínem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.