Salát z vařených brambor, avokáda a řeřichy

Tohle je recept opsaný z kuchařky Jamieho Olivera. Je to strašně jednoduché a dobré jídlo, navíc lehké a zároveň po něm člověk nemá za dvě hodiny hlad. Uvádím ho zde jako inspiraci na lehký oběd. 



Proč to vařit? Protože řeřicha je zdravá, posiluje imunitu a má výtečnou chuť, miloval ji i jazzman Louis Armastrong. A avodkádo? To je zrojem vitaminu E, draslíku a obsahuje cca 30 % tzv. zdravých tuků, takže se po něm netloustne.
4 – 6 porcí

Ingredience:
1 velké zralé avokádo
700g nových oškrábaných brambor
3 balení čerstvé řeřichy
Extra virgin olivový olej
Šťáva z 1 – 2 citrónu
Sůl a čerstvě umletý černý pepř

Postup:
Brambory uvařit
Avokádo oloupat, odpeckovat, nakrájen na plátky nebo kostičky.
Velké brambory rozkrojit na půl, malé nechat.
Smíchat v misce s avokádem, přidat řeřichu, 2 lž. olivového oleje, osolit, opepřit.

TIP!: místo mletého pepře je lepší použít kuličkový, který před přidáním do salatu rozdrtíme v hmoždíři nebo nožem.

1 komentář:

  1. Avokádo je super! Vyzkoušej a napiš ještě nějaké recepty z něj. Díky! Martina

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.