Brambory se hodí jako příloha, ale dají se použít i jako hlavní chod. A ani k nim není třeba jíst maso. Inspirací pro tenhle recept je opět Jamie Oliver, který podobnou bramborovou směsí plnil kuře. Ukázalo se ale, že brambory jsou takhle dobré i samotné. Navíc šalvěj je zdravá, má antiseptické účinky a zajímavou chuť.
Vyzkoušejte, pokud chcete žít trochu zdravěji či bez masa.
Ingredience:
porce brambor pro počet hodovníku (cca 3 - 5 středních brambor na osobu, podle toho, je-li to příloha či hlavní chod)
celý kuličkový pepř černý
sůl
olivový olej
hrst šalvějových lístků
Postup:
Brambory uvaříme a necháme trochu zchladnout.
Šalvěj natrháme na drobné kousky.
Pepř rozdrtíme v hmoždíři.
Vše smícháme a zakápneme několika kapkami olivového oleje.
Servírujeme.
PS: Použitá fotka je z receptu na Jehněčí na rozmarýnu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.