Když se řeknete rizoto, každý druhý si vybaví pochybnou rýžovou směs s hráškem a mletým masem ze školní jídelny. To je naštěstí snad už passé. Tak co třeba dýně?
Zbyla vám? Chcete zkusit rizoto trochu jinak, než jste zvyklí? Vyzkoušejte tenhle rychlý a jednoduchý recept.
Ingredience:
Hrnek rýže
1/2 oloupané dýně
4 lžíce sterilované kukuřice
2 mrkve
2 stroužky česneku
1/2 cibule
sůl
pepř
kurkuma (podpoří krásně žlutou barvu)
Postup:
Uvaříme rýži osolenou a okořeněnou kurkumou.
Cibuli a česnek trochu osmahneme a okořeníme. Na stejné pánvi podusíme dýní a mrkev. Do pánve přidáme uvařenou rýži a ještě chvilku podusíme. Nakonec přidáme kukuřici.
Vše smícháme a servírujeme.
Tip:
Pro masožrouty lze přidat i na kostičky nakrájená kuřecí prsíčka.
Můžeme, ale nemusíme, posypat parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.