Kuře, kuře, kuře. To už jsme měli na sto způsobů. Tak pojďme zkusit něco nového. Králík, proč ne?
Králíci se chovají v mnohem lepších podmínkách než kuřata, je obtížnější je sehnat, ale možná je to důkaz a zároveň záruka, že to, co vypadá jako 4 měsíce starý králík opravdu je 4 měsíce starý králík. Ne jako u kuřat pouze 4 týdny starý. Navíc králičí maso je dobré a křehké.
Ingredience:
Králičí stehna
Česnek
Cibule
Dýně
Celer
Mrkev
2 brambory
Jalovec
Pepř
Sůl
3 dcl bílého vína
Postup:
Zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu s králíkem dáme do pekáče. Okořeníme, podlijeme vínem a trochou vody. Pečeme do změknutí, asi 1,5 hod.
Podáváme tak, jak je. Nemusíme chystat přílohu, vše je hotovo a můžeme servírovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.