Jehněčí na víně a rozmarýnu

Máme plný mrazák masa. Králíka už jsme pekli, tak dneska je na pořadu dne jehněčí. Mám na stole kýtu a říkám si, co s ní. Nechce se mi dělat oběd 5 hodin (ač by výsledek mohl být super - možná příště) a tak zkusím trochu zjednodušenou verzi svým oblíbeným stylem all in one. Aspoň se nenašpiní tolik nádobí.

Když chcete zkusit něco jiného a rychlého.



Ingredience:
Jehněčí kýta
Cibule
Česnek
3 brambory
3 mrkve
4 petržele
Pepř
Sůl
Jalovec
Nové koření
Bobkový list
Červené víno
Olej
Rozmarýn

Postup:
Vše nakrájíme na kousky.
Maso osmahneme na pekáči, aby se zatáhlo a nevytekla z něj během pečení všechna šťáva. Pak posmažíme ještě cibuli a česnek a koření.
Do pekáče přidáme zeleninu, podlijeme vínem a vodou a v alobalu zakrytém pekáči pečeme asi hodinu.
Pak alobal sundáme a aby se zelenina trochu ukřupala, pečeme ještě asi 40 minut.
Když je maso měkké, můžeme servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.