Jablka v županu


A zase tu máme podzim, listí zlátne a pomalu opadavá a sním padají i jablka ze stromů. Štrůdl už jsme všichni jedli stokrát na sto způsobů a proto je potřeba přijít pro změnu s něčím jiným, ale aspoň stejně dobrým. A od toho jsou jablka v županu. Ingredience skoro stejné, pracnost o trochu menší, zážitek o trochu lepší.

Proč zrovna jablka v županu? Protože hrušky se na to nehodí a protože dobře rozpečené jablíčko zahřeje nejen v žaludku, ale i na srdci.



Ingredience:
jablka (kolik budete chtít, třeba 4)
cca 1/2 listového těsta
celá skořice
hrozinky
máslo nebo žloutek na pomazání

Postup:
Těsto vyválíme na tenkou placku a nakrájíme na proužky asi 3 - 4 cm široké.
Jablka oloupáme a vyndáme jádřinec.
Do díry uprostřed jablka nasypeme hrozinky a přidáme skořici.
Zabalíme do těsta a pomažeme žloutkem (nebo máslem, aby se upeklo do zlatova)
Pečeme v předehřáté troubě asi 25 min

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.