Dýňová polévka

Pořádně se ochladilo. Co s tím? Zahřát se výbornou polévkou. V Austrálii je dýňová na každém druhém menu, v Čechách aby dýně člověk pohledal. Ale když už jednu sežene, dobrá hustá polévka je to nejjednodušší, co si můžeme uvařit.



Oranžová je optimistická, tak zahřeje jak na těle, tak na duši. Navíc výborně zasytí a chutná.



Ingredience:
1/2 dýně
1 cibule
3 stroužky česneku
1/4 celeru
2 mrkve
1 brambora
zakysaná smetana
máslo
pepř
sůl
bobkový list
nové koření

Postup:
Zeleninu umyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
Koření rozdrtíme.
Na másle osmahneme cibuli a česnek a pak zalijeme horkou vodou (nebo vývarem).
Přidáme zbytek zeleniny a koření, vaříme dokud vše nezměkne.
Uvařenou zeleninu rozšťoucháme, nebo rozmixujeme a přidáme zakysanou smetanu.
Podáváme s ukřupaným chlebem.

Tip:
Do polévky lze přidat i zázvor, tak zahřeje ještě víc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.