Španělská omeleta po česku

V jedné kuchařce od Jamieho je recept na takovou rychlou mňamku, které říká "Pískaní a syčení", na kterou jsem si vzpomněla, když jsem připravovala tuhle omeletu. Jelikož jsou tam brambory a vajíčko, podobá se omeletě španělské. Navíc je tam hromada super dalších přísad, které se ve skutečnosti dají nahradit i jinýma dobrůtkama, třeba těma, které je už už třeba spotřebovat.

Když máte přebytky a zbytky v lednici.



Ingredience:
(2 porce)

cca 4 střední brambory, uvařené (ve slupce a oloupané)
2 vajíčka
2 rajčata (nakrájená na kolečka)
1 balení morazelly (také nakrájené na kolečka)
lžíce másla
čerstvá petržel
sůl
pepř

Postup:
Na pánvičce rozehřejeme máslo a z obou stran na něm opečeme brambory.
Dále na ně položíme na kousky nakrájenou mozarellu a rajčata, necháme ještě aspoň 3 minuty péct. Vajíčka rozklepneme, smícháme se solí, pepřem a bylinkami a zalijeme jimi věci na pánvičce.
Po dalších 3 - 5 minutách pečení na mírném ohni můžeme servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.