Nejsem moc velký fanda hub, snad až na lišky, smažené masáky a nějaké ty exotičtější, jako třeba . Na druhou stranu jsem velký nadšenec pro letní grilování, posezení na terase a debužírování různých dobrot. A protože opékání špekáčků je už dávno out, rozhodla jsem se vyzkoušet grilované žampiony. Mnohem lepší než ty klasické by byly portobello, nebo třeba bedly, ale ty nejsou vždy k mání a s těmi obyčejnými žampiony si v pohodě vystačíte.
shitake
Když milujete grilování.
Ingredience:
(pro 2 osoby)
6 - 8 středních žampiónů
pár snítek tymiánu
olivový olej extra virgin
hrubozrnná sůl
piniové ořechy
Postup:
Úplně na začátek je třeba předehřát gril.
Pak můžeme začít loupat žampiony, já vždy odstraním slupku z hlavičky a nohy, což považuji za dostatečné mytí, neboť houby neradno moc namáčet ve vodě.
Poté do každého kloboučku dáme pár piniových semínek, snítku tymiánu, špetku soli (podle toho, jak jste zvyklí, aspoň na špičku nože té hrubozrnné užijete) a zakápneme olivivým olejem. Zase ne nijak moc.
Dáme na gril a podle toho, jak je rozpálený pečeme. Houby jsou hotové, když jsou takové měkké, ale ne rozbředlé nebo spálené.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.