Ale omyly vedou k zajímavým poznatkům a tak se s vámi dnes podělím o recept na povidlové košíčky, protože jsou vlastně mnohem zajímavější než šátečky, které už lze dnes nazvat skoro klasikou.
Když potřebujete rychle připravit zákusky.
Ingredience:
1 balení listového těsta
švestková povidla
Postup:
Těsto rozválíme a nakrájíme zhruba na 4x4 cm velké čtverečky.
Do každého dáme lžíci povidel a zabalíme. Podle toho, jak těsto pečlivě utěsníte, získáte buď šátečky, nebo ty zajímavější košíčky.
Pečeme na 180°C zhruba 30 minut, nebo dokud těsto nezačne zlátnout.
Před pečením |
A je to !
Tip:
Jako náplň se dá použít například i tvaroh s hrozinkami, případně ovoce - to bych ale raději potřela vrstvou želatiny, aby nevyschlo.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.