Rebarbora pro mě neodmyslitelně patří k létu, takže když se konečně objevila u nás v obchodě,
neodolala jsem. Nechtělo se mi dělat nic s máslem, tak jsem tu přisypala trochu mouky, tu trochu cukru, obojí v nejzdravější možné podobě a vzešel z toho fakt dobrej koláč.
Když sladké, tak zdravě.
Ingredience:
1,5 hrnku žitné mouky
1/2 hrnku cukru krupice
4 lžíce cukru demerrara
2 lžíce vanilkového cukru (nebo jedno balení)
3 lžíce na jemno nastrouhaných mandlí
1 lžička prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
2 stonky rebarbory nakrájené asi na 1cm kousky
1/2 hrnku oleje
2 vajíčka
Postup:
Rebarboru nakrájíme na kousky.
Formu remosky vymažeme olejem a vysypeme moukou.
Předehřejeme remosku (bez té formy samozřejmě)
V misce smícháme mouku, cukry, mandle, prášek do pečiva, sodu, olej a vajíčka. Vytvoříme jednolité těsto, které pak přelijeme do formy v remosce a navrch posypeme rebarborou.
Pečeme asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.