Chřest s lososem

Chřest - zdravý, losos  - dobrý, vajíčko - vydatné, majonéza - nezdravá a salátem nikdy nic nezkazíte.
Je to takový lehce rozporuplný recept, pokud máte vyšší cholesterol, ale pokud se v jídle řídíte jen chutí, tohle je to pravé ořechové.

Zasytí, je dostatečně lehký a přitom výživný.



Ingredience:
(pro 2 osoby)

8 stonků chřestu
2 plátky uzeného lososa
hrstka rukoly
2 vajíčka
2 lžíce majonézy
sůl
barevný pepř
máslo
citrónová šťáva

Postup:
Chřest povaříme asi 2 min ve vodě a poté oloupeme (mně se nejvíc odvědčila obyčejná škrabka).
Na másle osmahneme vajíčka a lehce osolíme (třeba jako volské oko, nebo můžeme rozmixovat a zkusit nějaký tvar, jako je na obrázku).
Chřest i vajíčka servírujeme na teplý talíř. Přidáme lososa a rukolu. Pokápneme šťávou z citrónu a nakonec posypeme čerstvě rozdrceným vícebarevným pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.