A zase ta řepa, tentokrát na sladko. Vůbec by mě nanapadlo péct koláč z řepy, ale ono je to asi
podobné jako z mrkve, nebo z jablek. V tomto případě se blížíme víc k těm jablkům. A řepa je taková jemná, vůbec ne zemitá a víte o ní jen proto, že jste jí do těsta přece přidali, ne? Akorát ten obrázek bude třeba přefotit :)
Řepa je dobrá proti osteoporóze.
Ingredience:
Korpus:
250 g čokolády na vaření
3 vajíčka
200 g třtinového cukru
100 ml slunečnicového oleje
sáček vanilkového cukru
100g mouky (já používám celozrnou jemně mletou)
2 lžičky přášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
50 g mletých mandlí (mandlová moučka)
200 g nastrouhané řepy
50 g nastrouhaného jablka
Poleva:
Šťáva z řepy
jedno balení philadelphie
4 lžíce moučkového cukru
Postup:
Řepu a jablko nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Šťávu z řepy uschováme pro polevu.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a odstravíme. Poté jemně vmícháme vajíčka a olej. Opatrně přidáme oba cukry, mouku, prášek do pečiva a sodu. Dál přidáme nasekané mandle a smícháme s jablky a řepou.
Vzniklou směs dáme do pečící nádoby a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 50 min.
Necháme zchladnout a připravíme polevu.
Pro polevu smícháme zbytek šťávy z řepy, cukr a philadephii. Nakonec můžeme ozdobit čokoládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.