Původně jsem z cizrny a řepy chtěla dělat pomazánku, ale občas se to prostě člověku trochu vymkne a ukáže se, že je třeba hledat nové cesty. Já jsem díky tomu, že mi uvařená řepa nepřišla moc lákavá objevila super recept na nejlepší zeleninové placičky. Kombinace superzdravé řepy a výživné cizrny má něco do sebe, navíc cirzna v placičkách tak pěkně chroupe, že se jich nemůžu nabažit.
Když máte rádi křupavá jídla a nebo chcete opravdu zdravou kuchyni.
Ingredience:
(pro 3 - 4 lidi)
1 velká červená řepa
2 hrnky sušené cizrny
2 stroužky česneku
3 lžíce mouky
2 vajíčka
sůl
pepř
Postup:
Cizrnu necháme 24 hodin změknout v kastróle ve vodě. Vody asi 3x tolik co cizrny, která pěkně nabobtná. Další den vodu slijeme, cizrnu propláchneme a vaříme v osolené vodě asi 2 hodiny. Lze i déle, podle toho, aby byla aspoň trochu měkká.
Řepu oloupeme, nakrájíme na kusy a vaříme asi hodinu.
Pak necháme oboji asi půl hodinky vychladnout.
Připravíme mlýnek na maso (já používám prehistorický robot, ale obyčejný mlýnek bohatě stačí) a cizrnu s řepou pěkně umeleme. Utřeme česnek se solí a přidáme ho do vniklé směsi. Pak přidáme sůl, pepř, mouku a vajíčko.
Vše dobře promícháme a smažíme na pánvičce stejně jako bramboráky.
Tip:
Podáváme s chlebem, bramborem, nebo můžeme vyrobit malé zdravé hamburgery.
Když máte rádi křupavá jídla a nebo chcete opravdu zdravou kuchyni.
Ingredience:
(pro 3 - 4 lidi)
1 velká červená řepa
2 hrnky sušené cizrny
2 stroužky česneku
3 lžíce mouky
2 vajíčka
sůl
pepř
Postup:
Cizrnu necháme 24 hodin změknout v kastróle ve vodě. Vody asi 3x tolik co cizrny, která pěkně nabobtná. Další den vodu slijeme, cizrnu propláchneme a vaříme v osolené vodě asi 2 hodiny. Lze i déle, podle toho, aby byla aspoň trochu měkká.
Řepu oloupeme, nakrájíme na kusy a vaříme asi hodinu.
Pak necháme oboji asi půl hodinky vychladnout.
Připravíme mlýnek na maso (já používám prehistorický robot, ale obyčejný mlýnek bohatě stačí) a cizrnu s řepou pěkně umeleme. Utřeme česnek se solí a přidáme ho do vniklé směsi. Pak přidáme sůl, pepř, mouku a vajíčko.
Vše dobře promícháme a smažíme na pánvičce stejně jako bramboráky.
Tip:
Podáváme s chlebem, bramborem, nebo můžeme vyrobit malé zdravé hamburgery.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.