Růžičková kapusta a brambory

Kapusta je typicky zimní jídlo, plné zdravých vitamínů. Zároveň je dost dietní, takže se hodí jako příprava na detox. V kombinaci s bramborama vytváří ideální spojení chutného, zdravého, rychlého i levného jídla.

Když máte hluboko do kapsy.



Ingredience:
(cca pro 2 lidi)
6 středně velkých salátových brambor
6 hlaviček kapusty
tuk - ideálně sádlo (třeba z kachny)
sůl
pepř
bobkový list

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme schladnout a nakrájíme i se slupkou na kusy.
Kapustu rozpůlíme a vaříme cca 15 min v hrnci, nebo na páře.
Na pánvi rozehřejeme tuk, osmahneme kapustu a přidáme brambory.  Osolíme a okořeníme. V pánvi pak na mírném ohni necháme dalších 10 - 15 min, aby se chutě vzájemně propojily.

Tip:
Nakonec můžeme posypat třeba parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.