Brambory se špenátem

Miluju špenát! A protože na dveře klepá jaro, není id věci připomenout si pár jedoduchých receptů, kde tahle výborná zelenina figuruje. Tentokrát brambory se špenátem. Nic lehčího už ani nemůžu vymyslet. Takže tři, dva, jedna jedém.

Když milujete eintopfy a vyhýbáte se lepku nebo masu.



Ingredience:
(pro 2 osoby)

5 středních brambor (ideálně varný typ A)
sáček čerstvého špenátu (nebo půlka balení zmrzlého - doporučuju ten na kousky).
cibule
česnek
zakysaná smetana
sůl
pepř
parmazán

Postup:
Brambory nejprve uvaříme ve slupce, necháme vychadnout, oloupeme a nakrájíme třeba na kolečka.

Cibuli nasekáme na malé kousky a osmahneme (já ji smažím na kachním sádle, dodá to pak celému jídlu takovou specifickou chuť, nehledě na to, že kachní sádlo je zdravé).

Když je cibulka krásně zlatá, přidáme špenát, česnek, pepř a sůl. Stáhneme plyn, případně lehce podlijeme vodou a za občasného míchání čekáme, dokud špenát nebude měkký. Přidáme půl kelímku smetany, promícháme a nakonec přidáme brambory.

Vše opět důkladně zamícháme, aby se spojily chutě a necháme ještě tak 5 min na pánvi.

Nakonec posypeme parmazánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.