Nejlepší čočko-mrkvová polévka

Měl to být recept typu jak neutrácet tolik za obědy a celé se to zvrtlo. To té ekonomické kategorie recept stále patří, ale mít tag "food orgasm", tahle polévka by tam bezpochyby patřila taky. Vyvážené doplňující se chutě, pěkná krémová konzistence, příjemná barva. O tom, že obsahuje spoustu vitamínů a vlákniny ani nemluvím.

Když si fakt chcete udělat radost.



Ingredience:
(cca na 4 porce)

Hrnek a půl červené čočky
2 střední mrkve
1/2 petržele
bobkový list
pepř
sůl
kurkuma
půlka cibule
stroužek česneku
trocha másla

Postup:
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kousky.
Mrkev a petržel také oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Česnek oloupat a propasírovat.

V kastrólu necháme roztéct máslo, pak na něm osmahneme cibulku, přidáme česnek a trochu směsi petržel/mrkev. Když je všechno pěkně osmahnuté, zalijeme vroucí vodou a do hrnce přidáme zbývající ingredience - všechnu zeleninu, 2 bobkové listy, rozdrcený kuličkový pepř, sůl a lžící kurkumy (ne curry!).

Asi za půl hodiny je vše krásně uvařené, vyndáme bobkový list a celou směs rozmixujeme a můžeme servírovat.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.