Z Haloweenu a letošního slunečného podzimu zbylo pár dýní. Protože recept na polívku už dávno máte, i na dýňové rizoto zrovna tak, rozhodla jsem se spojit všechno dobré, co mi přišlo na mysl. Brambory, dýni, kari a víno. Výsledek stojí za to.
Pro chvilky bez masa.
Ingredience:
(pro 2 osoby)
4 střední brambory
polovina menší dýně
cibule
česnek
zakysaná smetana
bílé víno
kari koření
olej
sůl
pepř
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme.
Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky.
Cibuli také nakrájíme na kousky a osmahneme do zlatova. Do pánvičky přidáme kousky česneku a necháme ho trošku změknout. Pak lehce osolíme, posypeme kari, přidáme půl kelímku zakysané smetany (může být asi i normální smetana) a vše pěkně promícháme. Odstavíme z plotny.
Uvařené brambory a kousky dýně nasypeme do zapékací misky, polijeme kari směsí a pořádně promícháme. Nakonec (nebo i v průběhu pečení) podlijeme trochou vína. Pečeme, dokud dýně není měkká.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.