Ostružinový likér

V létě jsem měla k dispozici hromadu ostružin a přemýšlela, co s nima. Marmeládu jsem měla, péct dvsacátou bublaninu se mi nechtělo a tak jsem si řekla, že je čas zkusit něco nového, něco, co se hodí na zimu. A vznikl tenhle báječný drink.


Když si chcete v podzimních mlhách připomenout vůni pozdního léta, není nic lepšího než si dát skleničku ostružinového likéru. Zahřeje na srdci i na duši, navíc krásně voní a nádherně chutná.


Ingredience:
Aspoň 200 g ostružin
200 g cukru
200 ml vody
200 ml rumu

Postup:
Cukr smícháme ve vodě, dokud se nevytvoří nasycený roztok, který pak necháme přejít varem.
Ve vedlejším kastrólu ostružiny povaříme a přecedíme, abychom měli pouze šťávu bez jader.
Obě dvě tekutiny smícháme a přidáme rum. Můžeme přelít do sklenic a podle nálady doplnit skořicí.

Likér necháme vychladnout a uložíme na chladném místě. Necháme pár týdnů odležet a můžeme servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.