Sopa Azteca

Nedávno jsem měla super příležitost ochutnat autentickou mexickou polévku. Byla naprosto fatastická, tak doufám, že jsem v receptu na nic nezapomněla. 

Když se chcete v zimě trochu zahřát a zasnít o vůni dálek.


Ingredience:
(Pro dvě osoby)
2 kukuřičné tortily nakrájené na centrimetrové proužky
4 střední uvařená rajčata
Stroužek českého česneku (nebo 3 stroužky toho, co mají normálně v obchodech)
Půlka cibule
3 sběračky kuřecího vývaru
2 lžíce oleje na smažení
1 avokádo
2 čili papričky
lžíce zakysané smetany

Postup:
Tortilu osmahneme na pánvi a stejně tak na kolečka nakrájenou čili papričku.
Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky.
Cibuli osmahneme do zlatova v kastrólu.
Uvařená rajčata zbavíme slupky. Nakrájíme ja na menší kusy a vložíme do mixéru, spolu s česnekem a špetkou soli. 
Do kastrólu s cibulí přidáme rajčatovou směs a kuřecí vývar, vaříme asi 10 minut.
Mezitím oloupeme avokádo a nakrájíme na plátky.

Polévku nalijeme do talíře, přidáme plátky avokáda, tortilu, čili a zakysanou smetanu a můžeme podávat.

1 komentář:

  1. no, ten kuřecí vývar mi k vegetariánství moc nejde :) ale i tak se to zdá jako dobrý recept a určitě vyzkouším

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.