Léto je ideální doba pro přípravu griotky. Chuť té pravé, domácí, se vůbec nedá srovnat s chutí té kupované. Intenzivní vůně višní vám i v té nejkrutější zimě připomene teplé paprsky léta.
Tenhle recept je od mojí babičky, takže je poctivý, bez pochybných konzervantů a jen z těch pravých, tradičních ingrediencí.
Až se budete chtít v zimě zahřát něčím sladkým a připomenout si sluníčko.
Ingredience a postup:
Višně
Cukr
Pražská vodka, nebo jiná kořalka
U tohoto receptu neuvádím žádné množství. Funguje to tak, že si vezmete sklenici, kterou jste schopni naplnit višněmi. Višně zasypete cukrem, aby nezůstalo moc volného místa a to celé zalijete kořalkou.
Plnou a přiklopenou sklenici (aby vám do ní nic nenapadalo a aby neutekla vůně) dáte za okno na slunečné místo a necháte 6 týdnů louhovat.
Pak stačí jen přelít a uchovávat v chladu a temnu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.