Uznávám, tenhle recept jsem sem měla dát na jaře, ne na podzim. Ale nějak mě to nenapadlo, až teď, když se každý den dívám na obrovské sklenice, které zabírají díky tomuhle super sirupu celou lednici.
Recept uvádím přesně tak, jak ho dělá moje babička, aby si bez zachoval veškeré vitamíny a chuť.
Když si chcete připomenout jaro, když na vás něco leze a když si nechcete kupovat drahý Yo sirup :-) Hodí se i na dochucení čaje.
Ingredience:
3l převařené vody
30 ks květů bezu
7 dgk kyseliny citrónové
3 kg cukru
Postup:
Do zchladlé vody přidáme květy bezu a kyselinu citrónovou. Necháme 24 hodin odstát, přecedíme a do roztoku vmícháme 3 kg cukru, dokud se úplně nerozpustí. Přelijeme do vysterilizovaných lahví a uchováváme v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.