Jednohubky a la Jean-Thomas s lanýžovým olejem

Před mnoha lety jsem na studijním pobytu potkala Quebečana jménem Jean-Thomas. Bylo nám oběma asi 23 let a moje strava se (nejen z nedostatku peněz) skládala z rýžového chlebíčku, kuskusu s mrkví a těstovin s kečkupem. Jean-Thomas naproti tomu chodil na místní trhy, zkoušel místní recepty a každým cloulem z něj sálala láska k vaření. Jednoho dne jsme vařili společnou večeři (menu sestavoval samozřejmě on) a jako předkrm vymyslel tyhle výborné, ale naprosto jednoduché jednohubky. Je to už docela dlouho, ale já mám pocit, jako by to bylo včera. Tak je to dobré.
Chuť kozího sýra se krásně snoubí s lanýžovým olejem a tak tak v puse zažijete úplnou extázi.

Když chcete explozi chutí, a aby vaše chuťové buňky zažily rozkoš.



Ingredience:
(cca pro 4 osoby jako předkrm)
5 makových rohlíků
200 g čerstvého kozího sýra (např. St. Pierre)
lanýžový olej (nebo olivový olej s příchutí lanýžů)

Postup:
Rohlíky nakrájíme na kolečka a namažeme je bohatou vrstvou kozího sýra. Na každé kolečko dáme maličkou kapičku lanýžového oleje.
Dáme na plech a na 5 - 10 minut vložíme do předehřáté trouby, aby rohlík byl trošku ukřupaný.
Můžeme servírovat.


1 komentář:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.