Rukolový salát s hruškou, ořechy a parmazánem

Nejednou se stane, že klasický šopák, nebo salát typu Co dům dal (přiznejme si, že to je nejběžnější typ), nám už leze i ušima a chceme trochu změny. Proto se skvěle hodí tenhle recept, který nevyžaduje velké množství ingrediencí a ani nemusí být nijak sofistikované. Příprava zabere asi 8 minut a nejn chutná, ale i vypadá fantasticky :-)

Když už nám ledový salát nejede a máme rádi trochu hořké chuti.



Ingredience:
(pro 2 osoby)
100 g rukoly
2 pevné hrušky
hrstička vlašských ořechů
pár hoblinek parmazánu (nejlepší je koupit si celý kus a pak z něho vždycky ukrajovat)

Na zálivku:
5 lž olivového oleje
1 lž balsamicového octa
2 lž medu
1 lž kremžské hořčice
špetka soli

Postup:
Ingredience na zálivku dáme do skleničky od přesnídávky, zavřeme a pořdáně protřepeme, dokud se chuti navzájem nepropojí. Podle chuti můžeme ještě dochutit nebo trochu naředit vodou.

Rukolu a hrušky omyjeme. Rukolu rozprostřeme na talíře, hrušky nakrájíme podléně na osminky a položíme je na rukolu. Posypeme ořechy, polijeme pár lžičkami zálivky (1 - 2 polévkové lžíce na porci) a nakonec navrch dáme hoblinky parmazánu.
Toť vše.




2 komentáře:

  1. každou ingredienci mmiluju!! snad kromě kremžský, tu mám prostě jenom ráda:)) sakra mňám!

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.