Jablečno-hruškový crumble

Jako každý podzim, i tenhle se u nás urodila spousta jablek a nějaké hrušky. Proto je třeba také

zkoumat a zkoušet nové recepty, jak s nimi naložit, aby se nezkazily, zároveň aby strávníkům nelezl štrůdl i ušima. Crumble spojuje jednoduchost a příjemné podzimní chutě.

Když máte hodně jablek a žádnou mouku.



Ingredience:
(6 porcí; miska 30 x 20 cm)

600 g jablek
200 g hrušek
2 velké lžíce meruňkové marmelády
150 g ovesných vloček
1/4 lžičky skořice
50 g třtinového cukru
2 lžíce rozinek
4 lžíce vlašských ořechů
80 g másla pokojové teploty + na vymazání formy

Postup:
Jablka  a hrušky oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky (aspoň na osminky). Hrušky můžou být trochu větší, pokud jsou hodně měkké.
Smícháme s marmeládou, skořicí, rozinkami a 2 lžícemi nadrcených ořechů.
Pečící misku vymažeme máslem a směs z jablek tam přesypeme.

Troubu rozehřejeme na 190°C.

100 g vloček rozmixujeme najemno v mixéru, abychom získali vločkovou mouku, přidáme cukr, zbylé ořechy a ještě jednou promixujeme. Do směsi přidáme máslo a nerozsekané vločky. Vše důkladně zpracujeme na drobenku, kterou posypeme jablka v pečící misce.

Pečeme zakryté alobalem asi 25 minut, dokud jablka nezměknou a nepustí šťávu. Poté ještě asi 10 minut bez alobalu.

Tip:
Nejlépe chutná teplý s kvalitní vanilkovou zmrzlinou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.