Knedlíky vařím zhruba jednou do roka, vždy ke kachně se zelím. Bramborové stále dělám z pytlíku, ač už jsem se párkrát hecla a udělala i ty domácí. Ale o těch dnes řeč nebude, dnešní recept je o knedlíkách houskových, nekynutých a hodně rychlých. V jejich přípravě excelují zejména muži.
Když knedlík, tak rychlý a dobrý.
Ingredience:
(na 4 porce)
4 včerejší housky
150 g hrubé mouky
3 vejce
200 ml mléka
hrst najemno nasekané pažitky
sůl (1/2 lžičky)
máslo
Postup:
Housky nakrájíme na kostičky, smícháme s moukou, solí, mlékem, vejci a pažitkou, dokud nevznikne kompaktní směs.
Ubrousek, popř. látkový kapesník namočíme do vody a potřeme ho máslem, aby se na něj knedlík nepřilepil.
Dáme vařit lehce osolenou vodu.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny (knedlíky budou menší, ale rychleji uvařené), z každé půlky uplácáme knedlík, který dáme do kapesníku. V něm ještě tvar doladíme, zamotáme, aby nám těsto z látky neuteklo a můžeme dát vařit.
Jelikož jsou takhle připravené knedlíky poměrně malé, vaří se cca 20 - 25 min.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.