Zapečené těstoviny s brokolicí a kapustou

Ano, někdo (a občas i já) si řekne, že růžičková kapusta je brrr a patří v minimálním množství do polévky, případně do nádivky, nebo když člověk opravdu chce jíst zdravě. A ten zdravotní aspekt by u ní asi i vyhrál, nicméně tenhle recept není ani tak zdravý, jako rychlý. 

Když potřebujete rychlou večeři pro hladové krky.


Ingredience:
(pro 4 osoby)

1 balení těstovin
250 g brokolice
2 hrsti růžičkové kapusty (klidně můžete dát i víc)
menší cibule
kachní sádlo
200 g pečeného masa (nebo jakéhokoli masa, co zrovna máte doma, já jsem použila zbytek grilované vepřové kýty; nicméně jde to i bez masa)
1 vejce
100 ml 30% smetany
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
hrst nastrouhaného eidamu na posypání

Postup:
Těstoviny uvařte podle návodu a propláchněte vodou, aby se vám neslepily.

Brokolici a kapustu omyjte, rozdělte, případně nakrájejte na menší kousky (kapustu na půlky) a dejte asi 10 min nad páru, aby změkly.

Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte na sádle, přidejte maso a pak i změklou zeleninu, aby do sebe natáhla další chutě. Na pánvičce nechte asi 5 minut a sádlem netřeba šetřit.

Vymažte pečící misku, zeleninu smíchejte s těstovinami a přesypte do misky.
V hrnečku smíchejte vajíčko, sůl, pepř, hořčici a půlku nastrouhaného sýra a vzniklou směsí polijte těstoviny.

Peče se v předehřáté troubě na 160°C asi 15 min. Na posledních pár minut přidejte zbylý sýr, aby se na povrchu krásně rozpustil.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.