Kdysi dávno jsem sdílela recept na takový piškoto-jogurtový zákusek, kterému říkám socialistické tiramisu. Mohla bych mu říkat i dietní tiramisu, ale jelikož se u nás v rodině připravuje od 80tých let, ta první verze se mi k němu hodí víc. Recept na tenhle dezert, kterému pracovně říkám panacotta, by spadal do té samé kategorie. Vypadá to podobně, chutná to podobně a příprava, ale není to ono.
Bez lepku, bez práce a s minimem surovin.
Ingredience:
(cca 4 menší porce)
1 měkký polotučný tvaroh
25 g Hery
cca 1/2 hrnku mléka
půlka balení želatiny za studena
ovoce nebo domácí marmeláda na ozdobení
Postup:
V části mléka rozmíchejte želatinu, v druhé části rozpusťte Heru. Mléko s Herou smíchejte s tvarohem a rozmixujte v mixéru, pak přidejte o mléko se želatinou a tentokrát rozmixujte opravdu důkladně, aby vznikla hezky jemné směs bez hrudek.
Na dno skleniček můžete dát marmeládu a pak je naplníte vzniklou směsí. Pokud nechcete použít marmeládu, můžete doprostřed nebo navrch dát ovoce.
Nechejte alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici, tuhnutí přes noc je ale podstatně lepší.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.