Jednoduchý hruškový koláč

Další z variací na letní ovocné koláče, tentokrát hlavní roli hrají hrušky. 
Musím říct, že tenhle koláč, nebo buchta, či jakkoli tomu budeme říkat, byl tak dobrý, že mi až bylo líto, že jsem udělala jen malý plech. Pro příšte se poučím a upeču ho víc.

Když máte hodně hrušek, které je třeba co nejdříve sníst a nechce se vám zavařovat.

Ingredience:
(menší plech)

1,5 hrnku mouky
3/4 hrnku cukru
1 lž. prášku do pečiva
1 lž. jedlé sody
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vody
2 vejce
hrušky (cca 8 ks) oloupané, vypeckované a nakrájené na půlky nebo čtvrtky

Postup:

Smíchejte suché suroviny, poté přidejte vodu, olej a vejce. Důkladně promíchejte a pečte ve vymazané formě v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.