Švestková buchta pro lenochy

Stále nemůžu najít recept na jednoduchou ovocnou buchtu, který by odpovídal mým představám. Buď je tam jen pšeničná mouka, nebo je dost sladký, nebo se mi na něm zkrátka něco nezdá. Tenhle kousek má pracovní název "lazyboy", protože je to recept opravdu pro lenochy a zvládnete ho levou zadní. Jen se občas maličko rozpadá.

Když jste poněkud líní.

Ingredience:

těsto
1/2 hrnku změklé Hery
1/2 hrnku + 1 lžíce cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 vajíčka
1 vanilkový cukr
1/4 ČL soli
2 hrnky švestek - vypeckovaných a nakrájených na poloviny
1/4 ČL mleté skořice

žmolenka
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku cukru
1/4 hrnku Hery nakrájené na kostičky


Postup:
Ve větší nádobě umixujte rozměklou Heru s půl hrnkem cukru, dokud nevznikne taková nadýchaná směs. Přidejte postupně vajíčka a vždy opět důkladně promixujte. Ve vedlejší nádobě smíchejte mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a solí a postupně vmíchejte do směsi s Herou.

Vymazejte formu (cca velikosti remoska), vysypte ji moukou a přelijte do ni směs. Navrch položte švestky. V mističce smíchejte poslední lžíci cukru se skořicí a posypte tím švestky.

Žmolenku připravíme v menší misce, kdy rukou důkladně smícháme Heru, cukr a mouku. Žmolenkou posypeme švestky.

Pečeme na 180°C 50 - 60 minut, dokud vršek nezezlátne a švestky nezměknou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.